
Çocukların cildi belli bir hafızaya sahiptir ve çocuklukta güneş tarafından maruz kalınan hasarların birikir ve geri dönüşü yoktur, genellikle yetişkinlik döneminde açığa çıkar.
Acı veren güneş yanıkları, UV ışınlarına aşırı maruz kalmanın tek sonucu değildir. Yıllar sonra, aşırı güneş ışınlarına maruz kalmak ve tekrarlanan güneş yanıkları cildin yaşlanmasını hızlandırır, bağışıklık savunmayı zayıflatır ve bazı durumlarda cilt kanseri ve gözde körlüğe sebep olan katarakt riskini arttırır.
Böylece, cilt bakımından güneş, yüzeyde (örneğin güneş yanığı) ve derinliklerde (epidermis hücrelerinde ve cilt savunma hücrelerinde bozukluk) hasara yol açar.
Bu yüzden, güneş ışınlarına minimum seviyede maruz kalmak ve bebeklerin/çocukların epidermisini en iyi şekilde koruyabilmek için onlara özel formülize edilmiş, yüksek korumalı ürünleri kullanmak çok önemlidir. Bebekler ya da kimyasal filtrelere alerjisi olanlar için mineral filtreli ve çocuklar için organo-mineral filtreli ürünlerin kullanılması önerilir.
Bebeğinizi güneşten koruyarak, deri kanserinin oluşma riskini çok büyük oranda azaltmış olursunuz.