İçeriği Atla

Göğüsleriniz için nazik bakım

Son Güncelleme 01, Mayıs, 2023

Göğüsleriniz için nazik bakım

Büyük göğüsler hamileliğin ilk belirtilerinden biridir. Bazı kadınlar bundan mutlu olsa da bu diğerleri için istenen bir şey değildir. Ancak her durumda bu değişim göğüslerinizin sıkılığını etkileyeceğinden hamileliğin ilk günlerinden itibaren onlarla ilgilenmeye başlamalısınız.

Göğüsleriniz büyüyor ve her şey yolunda gidiyor! Doğa ana hamilelik boyunca ne yaptığını bilir ve hormonal değişimler süt kanalları ile bezlerinin büyüklüğünü arttırarak göğüslerinizi emzirmeye hazırlar. Bunun sonucunda da göğüsler büyür, mavimtırak damar ağları görünür hale gelir, göğüs uçlarındaki pigmentasyon yoğunlaşır, göğüslerde gerginlik hissi ortaya çıkar ve bazen ağrılar da gözlemlenir. Bunlar tamamen normaldir. Hormon seviyelerinize bağlı olarak göğüslerdeki büyüme kadından kadına farklılık gösterir ve bu da gayet normaldir. Bu değişim bazı kadınlarda oldukça küçük çaplı olurken bazılarında hemen fark edilir. Göğüsler emzirmenin başlaması ile doğumdan birkaç gün sonra maksimum büyüklüklerine ulaşır. Emzirmiyorsanız, hormon seviyelerindeki ani düşüş göğüslerinizin boyutunda da hızlı bir düşüşe yol açacaktır. Emzirdiğiniz takdirde bu süreç daha yavaş ilerleyecektir. Her durumda, göğüslerinizle ne kadar ilgilenirseniz sıkılıklarını da o kadar iyi koruyabilirsiniz.

Rahatınız ve göğüs sağlığınız için rahatsızlık hissi duymaya başladığınız anda yeni sütyenler almalısınız. Hamileliğin sonunda göğüsleriniz ortalama beş yüzer gram kadar büyür ve bu, göğüslerinizin dokuz ay içerisinde iki kup kadar büyüdüğü anlamına gelir. Bu yüzden her üç aylık dönemde göğüs bedeninizi yeniden ölçün ve sıkmadan destek sağlaması için ihtiyaç halinde geceleri de takabileceğiniz kupu daha büyük ve askıları daha uzun sütyenlere geçin. Bu sayede hem daha rahat eder hem de daha çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz. Farklı tasarımlar, renkler ve kumaşlar kullanabilirsiniz. Hamileler için tasarlanan kıyafetler klasik ve güzel modellerin yanında kendi yerine de sahip.

Memelerinizde kas dokusu bulunmaz; dolayısıyla sıkılıkları cildinizin sıkılığına bağlıdır. Göğüslerinizin hacmindeki ani artış cildinizin elastikiyetini tehdit ederken rahatsızlık ve ağırlık hissine neden olabilir. Soğuk suya batırdığınız bir bezle kompres yapmak gerginlik hissini büyük oranda azaltsa da bu, geçici bir çözümdür ve cildi rahatlatamaz. Hamileliğin başından itibaren göğüslerinize bakım yapmanın en iyi yolu, tek uygulamayla cildinizi destekleyen liflerin üretimini teşvik eden, cildinizi derinlemesine nemlendiren, göğüs hacmindeki değişim nedeniyle aşırı hassaslaşan cildi yatıştıran ve özel olarak tasarlanmış bir bakım ürünü kullanmaktır. Kullanımı konusunda şüpheler olan bileşenleri (paraben, ftalat, fenoksietanol, kafein, bisfenol A ve S, alkol) içermeyen ve doğumdan sonra emzirmenize engel teşkil etmeyen ürünleri seçmeye özen gösterin. Göğüslerinize masaj yaparken ise olabildiğince nazik olmalı, dış yönlü hareketleri benimsemeli ve göğüslerinizden boynunuza doğru masaj yapmalısınız. Önleyici olarak hormonal değişim ve ciltteki ani gerilme ile çatlak görülme riski artacağından çatlak karşıtı bakımınızı da göğüs bakım ritüelinize ekleyebilirsiniz.

Göğüslerinizin büyümesiyle yerçekiminin bir cilvesi olarak üst bedeniniz öne doğru çekilir. Kambur bir duruş göğüs kaslarınızın yapısını bozarak sırt ağrılarına neden olur. Özel bakım ürünlerinin yanı sıra boyun ve üst sırttaki kaslarla göğüslerinizdeki gerilimi azaltmak için dik durmayı unutmayın. Nefes alamayacak kadar dik durmanıza gerek yok başınızı dik tutmanız (çenenizi kaldırmadan) ve kuyruk sokumunu aşağı itmeniz yeterlidir. Göğsünüzü destekleyen kasları güçlendirmek için her gün birkaç dakikanızı ayırarak şimdi anlatacağımız egzersizi yapabilirsiniz: dirseklerinizi omuz seviyesine getirip ellerinizi kavuşturup nefes alırken avuç içlerinizi birbirine bastırın, nefesinizi üç saniye kadar tuttuktan sonra nefesinizi verirken gevşeyin ve bunu on beş kez kadar tekrarlayın.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet