İçeriği Atla

İlk dağ gezisi

Son Güncelleme 01, Mayıs, 2023

İlk dağ gezisi

Kış neredeyse geldi ve belki de ailenizle bir kar tatili yapmanın hayalini kuruyorsunuz. Ama bebeğiniz dağa hazır mı? Dağ, küçük bir çocuk için keşfedilecek pek çok heyecan verici şey sunan bir ortamdır ama dağda aynı zamanda bazı özel iklim şartları bulunur, daha az oksijen vardır, hava daha kuru ve soğuktur, atmosfer basıncı daha düşüktür ve güneş ışınları daha güçlüdür.

İşte size güvenli ve keyifli bir zaman geçirmek için almanız gereken önlemler ve uymanız gereken kurallar hakkında bir güncelleme!

- Gitmeden önce pediatristinizle kısa bir görüşme yapın. Çok küçük bebekler 1500 m yükseğe kadar çıkarılabilir. Fakat, daha yükseğe çıkarlarsa, henüz gelişmemiş olan vücutları havanın daha az yoğun, basıncın ise daha düşük olmasına katlanamayabilir. En tepeye çıkmak için bebeğinizin ilk doğum gününe kadar bekleyin!

- Bebeğiniz yola çıkmadan önce tamamen sağlıklı olmalı. Yüksek rakımda bir sorun olabilecek kulak enfeksiyonu, anemi veya kardiyak üfürüm gibi sağlık sorunları olmadığından emin olmak için bebeğinizi tatile çıkmadan önce pediatristinize götürün. Her şey yolunda mı? Öyleyse yolculuğa çıkabilirsiniz!

- Usul bir iniş yapın. Hedefe varmak için yolculuğu bir an önce bitirmek isteyen insanlardan mısınız? Artık bir bebeğiniz var, bu yüzden bazı şeyleri değiştirmeniz gerekiyor! 1200 metre yüksekliğe ulaştığınızda bebeğinizin vücudunun atmosfer koşullarına alışmasını sağlamak için bir mola verme zamanı gelmiş demektir. Yukarı çıkarken kulaklarını açmak ve acı duymasını önlemek için bebeğinizi sık sık emzirin veya o'na biberonunu verin. İnerken de aynısını yapın.

- Soğuk ve kuru havaya karşı dikkatli olun. Dağda hava genellikle kuru ve soğuktur. Bu da küçük çocuklarda larenjite neden olabilir. Bebeğinizin fazla hareket edemediğini ve sizden çok daha çabuk üşüyeceğini unutmayın yani çok daha dikkatli olmanız gerekiyor! Onu mümkün olduğunca sararak cildinin açıkta kalmamasını sağlayın. Battaniyelerin ve ayak ısıtıcısının yanı sıra kürklü botlar, eldivenler, atkı ve şapka olmazsa olmazdır. Cildini soğuk ve kuru havadan korumak için düzenli olarak nemlendirmeyi unutmayın. Örneğin Mustela Kuru Ciltler için üretilen Cold Cream’i yüzüne ve vücuduna, Cold Cream İçeren Besleyici Stick’i ise açıkta kalan dudakları ve yanaklarına sürebilirsiniz.

- Açık havada bir saatten fazla yürümeyin ve bebeğinizi her zaman arabasında ya da kanguruda tutun. Üşüme belirtilerini görmenizi engelleyeceği için bebeğinizi asla sırtınızda taşımayın.

- Bebeğinizi güneşten koruyun. Güneşin en tehlikeli olduğu yerler yüksek rakımlı yerlerdir. Yüksek yerlerde UV ışınları atmosfer tarafından daha az filtrelendikleri için daha güçlü, kardan yansıdıklarında ise daha yoğundur. Bebeğinizin cildini ve gözlerini kesinlikle korumalısınız. Bebeğinizin her zaman UV kategorisi 4 olan ve %100 koruma sağlayan bir güneş gözlüğü taktığından emin olun ve küçük bebekler için özel olarak üretilen 50 veya daha yüksek faktörlü bir güneş kremi sürün.

Şimdi yapmanız gereken tek bir şey kaldı, o da bebeğinizin kar keyfini keşfetmesini sağlamak!

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet