İçeriği Atla

Kaşıntıya elveda, yumuşak bir cilde merhaba!

Son Güncelleme 02, Mayıs, 2023

Kaşıntıya elveda, yumuşak bir cilde merhaba!

Hamileliğin olağan bir belirtisi olan cilt kaşıntısı,özel bir bakım ve dikkatlice hazırlanmış bakım rutini gerektirir.

Parolamız: nemlendirme ve yumuşaklık!

Kaşıntılar sürpriz değildir. Hamilelik başlar başlamaz meydana gelen hormonal değişimler cildinizin kurumasına, gerilmesine, pürüzlü bir hal almasına ve kaşınmasına neden olur. Normalde kuru bir cilde sahip olan anne adayları için bu durum daha da rahatsızlık verici olacaktır. Yeni kimyasal dengenize ek olarak bebeğin gelişimi, cildinizin elastikiyetinin sınırlarını zorlarken mikro dolaşımınız da aylar ilerledikçe yavaşlayarak cildinizi hassaslaştırır ve çatlakların gözlemlendiği karın bölgesi kaşınmaya başlar. Nemlendirici bakıma rağmen kaşıntının başka yerlere de yayılması halinde bu nadiren de olsa karaciğer sorunlarına işaret edebileceğinden doktorunuza danışın.

Cildinizi yatıştırmak için 4 kilit adım:

Bu kadar kaşıntı hissi duyarken cildinizi kaşımamak hayli zordur ancak bakteri ve alerjenlerin cildinize nüfuz etmesini engellemek için kaşıntı hissine dayanmalısınız. Tırnaklarınızı kısa keserek ve kaşınan bölgelerinizi parmak uçlarınız veya avuç içinizle kaşımanız o kadar kötü olmasa da bu sorunu çözmez. Kaşıntıların gerçek çözümü, belirtiler zaman içerisinde azalarak ortadan kalkacağından doğumdan sonra da devam edeceğiniz uygun bir cilt bakım rutini benimsemektir.

1. Ilık duş almak: Özellikle su sertse (kireçliyse) sıcak suyla yıkanmak, koruyucu bariyerini kaybeden cildinize iyi gelmeyerek yaşadığınız sorunları daha da ağırlaştıracaktır. Aynısı banyo için de geçerlidir, banyo suyunuza bir kapak besleyici yağ eklemeyi unutmayın.

2. Özel bir duş jeli seçmek: Tüm kişisel temizlik ürünleri anne adaylarının narin cildi için geliştirilmemiştir. Hatta bazıları cildinizi "aşındırabilir." Bu nedenle hamileliğiniz esnasında cildinizi nazikçe temizleyen, sabun içermeyen ürünler seçmeli ve peeling etkisi olan ürünlerden kaçınmalısınız.

3. Nazikçe kurulanmak: Havluyla sert bir biçimde kurulanmak halihazırda hassaslaşan cildinizi daha da çok tahriş edecektir. Klasik havlulardansa mikrofiber havlular kullanın ve havluyu cildinize bastırarak kurulanın. Bu sayede havlu hem nemi hem de sert su kalıntılarını daha etkili bir biçimde emecektir. Tahrişe daha yatkın olan deri kıvrımlarını (koltuk altı, kasık, göğüslerinizin etrafındaki kıvrımlar) iyice kurulamayı unutmayın.

4. Bol bol nemlendirin ve besleyin: Cildinizin günlük olarak beslenmesi gerekir. Bu şekilde yenilenen cilt bariyeri dış saldırılara karşı dayanıklılık kazanır, cildinizin hassasiyeti azalır ve rahatsızlık hissi ortadan kalkar. Nemlendirici krem ve losyon kullanımı özellikle kuru ve kaşıntılı ciltleri yatıştırmak için çok önemlidir!

Yine etkili ve zararsız olduklarından emin olmak üzere hamileler için özel olarak geliştirilen ürünleri tercih edin ve besleyici bileşenlerin etkilerini göstermesini bekleyin. Bakım rutininize çatlak karşıtı ürünler de ekleyebilirsiniz. Kolajen liflerini destekleyen ve cildinizi yumuşatan bu ürünler, kaşıntı hissinin giderilmesine yardımcı olur. Son olaraksa cildi özellikle tahriş eden sentetik kumaşlardan üretilen kıyafetler giymekten kaçının ve pamuklu veya keten giyecekleri tercih edin.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet