İçeriği Atla

Temel yıkama alışkanlıkları

Son Güncelleme 02, Mayıs, 2023

Temel yıkama alışkanlıkları

Gün boyunca bebeğinizin yüzünde gözle görülmeyen kalıntılar birikir ve henüz gelişmemiş olan cilt bariyerine zarar verebilir. Bebeğinizin cildini hassas ciltler için özel üretilmiş bir ürünle her gün temizlemelisiniz. Bebeğinizin bu işleme alışmasını sağlamak için bu süreci bir ritüel haline getirin ve mümkünse her gün aynı saatte gerçekleştirin.

Başlamadan önce, daima ellerinizi yıkamayı ve yalnızca bebeğinizin hassas cildi için özel üretilmiş ürünleri kullanmayı bir alışkanlık haline getirin. Bir parça pamuğu ya da steril gazlı bezi serumfizyolojik ile ıslatın ve bebeğinizin gözlerini dış köşesinden iç köşesine doğru nazikçe silerek temizleyin. Diğer gözü temizlemek için başka bir pamuk kullanın. Bir parça pamuğu parmaklarınızın arasında yuvarlayarak küçük bir silindir haline getirin ve bebeğinizin kulaklarının yalnızca dış kısmını temizleyerek kirin kulaklarını tıkamasını önleyin. Bebeğinizin kulaklarını tahriş edebileceğinden ve hatta kulaklarına zarar verebileceğinden kulak çubuğu kullanmaktan kaçının. Yetişkinler için üretilen kulak çubuklarından bir tane alıp serum fizyolojikle ıslatın, burun içini ıslatmak için bebeğinizin burnunun içine nazikçe sokun, ardından mukusu temizlemek için çubuğun kuru tarafını kullanın.

Gün içinde bebeğinizin yüzünü gerektiği kadar sık yıkayın. Genellikle kir biriken kulak arkalarını da yıkamayı unutmayın. Durulama gerektirmeyen temizleme suyu kullanabilir veya losyonla nemlendirilmiş bir parça pamuk kullanıp ardından bebeğinizin yüzünü durulayabilirsiniz. Bebeğinizin tırnaklarını ilk kez kesmek için en az bir ay bekleyin. O zamana kadar bebeğinizin tırnakları çok narin ve kırılgan olacaktır. Bir ayın ardından tırnaklarını yuvarlak uçlu bir tırnak makasıyla düzenli olarak kısa kesin. Bunun için bebeğinizin sakin olduğu bir zamanı seçin, bebeğinizin ayağını veya elini sıkıca tutun ve usulca konuşarak işlem boyunca sakin kalmasını sağlayın. Tırnak uçlarında enfeksiyon oluşmasını önlemek için tırnaklarını çok derinden kesmemeye özen gösterin!

Bebeğinizin bezini her değiştirdiğinizde poposunu, özellikle de ıslaklığın tahrişe neden olabileceği kıvrımları dikkatle temizleyin. Bebekler için üretilen ıslak mendiller, temizleme losyonu veya durulama gerektirmeyen temizleme suyu kullanabilirsiniz. Yeni bezi bağlamadan önce bebeğinizin cildini nazikçe kurulayın ve sık kullanıma uygun pişik önleyici bir kremi ince bir tabaka halinde sürün.

Bebeğinizin göbek kordonuna doğumdan sonra bir hafta ila on gün içinde kendiliğinden düşene kadar özen göstermeniz gerekir. Enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak için göbek kordonunu her gün antiseptikle ıslatılmış bir gazlı bezle dezenfekte edin. Ardından temiz bir bezle dikkatlice kurulayın. Yürüyüş sırasında, bir şeyler atıştırırken veya arabada bebeğinizin elini temizlemek için yanınızda daima bebekler için üretilen ıslak mendillerden bulundurun. Bebeğinizin güzel kokması için kıyafetlerine ve vücuduna birkaç damla alkolsüz bebek kokusu sıkabilirsiniz. Bu, bebeğinizin koku duyusunu da harekete geçirecektir.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet