İçeriği Atla

Neden şampuan ve vücut temizleme barına geçmeliyiz?

4 dakika okuma süresi; Son Güncelleme 07, Kasım, 2023

Neden şampuan ve vücut temizleme barına geçmeliyiz?
İçindekiler
Neden şampuan ve vücut temizleme barına geçmeliyiz? Gezegen için daha iyidirler. Cilt ve saç için iyidirler. Sadece işe yaramakla kalmazlar, aynı zamanda size para da kazandırırlar! Evet, gerçekten köpürürler. Çok amaçlıdırlar! Banyoda yer tasarrufu yapacaksınız. Katı şampuanlar, şişeli şampuanlardan üç kat daha uzun süre dayanır Taşımaları çok daha kolaydır. İsrafı önlerler! Belki farkına varmamış olabilirsiniz, ama size zihinsel bir yükü hafifletebilirler.

Neden şampuan ve vücut temizleme barına geçmeliyiz?

1- Gezegen için daha iyidirler.

Katı sabunlar, ambalajsız oldukları için sıfır atık çözümüdür ve bitirildiklerinde neredeyse hiçbir şey kalmaz, HİÇBİR ŞEY atılmasına gerek yok. Plastik kullanımını azaltmanın daha iyi bir yolu var mı?

2- Cilt ve saç için iyidirler.

Çoğu bileşenin doğal veya bitki bazlı olması nedeniyle, katı sabunlar doğaya daha yakın ve cilt ile saçınıza nazik davranırlar.

3- Sadece işe yaramakla kalmazlar, aynı zamanda size para da kazandırırlar!

Geleneksel kozmetik ürünleri gibi bol suyla seyreltilmedikleri için, katı sabunlar daha fazla etken madde ve doğal hammadde içerir, bu da onları gerçekten etkili kılar. Sadece bir yıkamadan sonra saçınız temiz hisseder ve katı sabunlar daha uzun süre dayandığı için para tasarrufu yaparsınız.

4- Evet, gerçekten köpürürler.

2022_CAMPAIGN_SHAMPOO_&_BODY_CLEANSING_BAR_LIFESTYLE_PICTURES3

Katı sabunlar, geleneksel ürünler kadar köpürürler, çünkü içerdikleri bir yüzey aktif madde, nazik bir köpürtücüdür. Yağ ve kir köpük içinde yakalanır ve kolayca durulanır. Bitki bazlı olanlar da mevcuttur; bunlar palm yağı ve sülfat içermez ve şişe ürünleri gibi zengin, kremsi bir köpük oluştururlar.

5- Çok amaçlıdırlar! 

2'si 1 arada şampuan ve vücut temizleme barı ile her iki alanda da kazanırsınız!

6- Banyoda yer tasarrufu yapacaksınız.

Şampuan, saç kremi ve duş jeli gibi şişelerin hepsini bir katı sabunla değiştirin ve banyonuzda daha fazla yer kaplamayacaktır. Ayrıca, baştan ayağa kullanabilirsiniz.

7-Katı şampuanlar, şişeli şampuanlardan üç kat daha uzun süre dayanır.

Kesin sonuç kullanıcı sayısına ve saç uzunluğuna bağlı olarak değişebilse de, 90 veya 100 gram ağırlığındaki bir katı şampuan yaklaşık 60-80 yıkama yapar, bu da yaklaşık olarak üç adet 250 ml'lik şampuan şişesine eşdeğerdir.

8- Taşımaları çok daha kolaydır.

Sadece katı şampuanı küçük bir torba veya seyahat kutusuna koyun ve her yere götürebilirsiniz - havuza veya spor salonuna, hafta sonu veya tatil için. Artık çantanızı açtığınızda şampuanınızın tüm kıyafetlerinize sızdığını görmeyeceksiniz.

9- İsrafı önlerler!

Miktarı tam olarak ayarlamak kolaydır, çünkü ya sabunu doğrudan başınıza uygularsınız ya da önce köpük oluşturmak için ellerinizde ovuşturursunuz. Fazla dökülme veya ürün israfı riski yoktur, çünkü kullanılamayan bir miktar şişede kalmaz.

10- Belki farkına varmamış olabilirsiniz, ama size zihinsel bir yükü hafifletebilirler.

Tüm aile için kullanılabilen 2'si 1 arada şampuan ve vücut temizleme barı, oldukça iyi bir fikir ve kesinlikle alışveriş çantanızı hafifletecektir!

Kelimeler: Hélène Lahalle
Çeviri: Simon Thurston
Makale, daha sürdürülebilir bir yaşam tarzını isteyen aileler için SOLID'den - MilK dergisi x Mustela.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet