İçeriği Atla

Atopiye eğilimli ciltler için nasıl bir bakım uygulanır?

Son Güncelleme 02, Mayıs, 2023

Atopiye eğilimli ciltler için nasıl bir bakım uygulanır?

Mustela uzmanlarından dermatolog Dr. Clarence De BELILOVSKY ile birlikte yazılmıştır.

Atopiye eğilimli ciltler dönemsel alevlenmeler gösterir. Bu dönemlerde neler yapılmalı?

Merak etmeyin, yapmanız gerekenler hiç de karmaşık değil. IFrame Ara dönemlerde Ara dönemler çocuğunuzun atopiye eğilimli cildinin semptomlarının "durduğu" dönemlerdir. Ancak bu ara dönemler tedaviye ara verilmesi gerektiği anlamına gelmez. Tam aksine, bu dönemler bebeğinizin cildine iyi bakmak, cildini koruyup yenilenmesine yardımcı olmak ve onu rahatlatmak için mükemmel bir fırsat sunar (bkz. Atopiye eğilimli cildi nasıl önleyebilirsiniz?). Bu amaçla bebeğinizin cildine günlük olarak emolyent krem veya balsam uygulamalısınız. Bebeğinizin çok kuru cildini nemlendirirken bu ritüel onunla bağlantı kurmanızı sağlayan anlar yaratacaktır (bkz. Emolyent bakımın faydaları). Hatta bu esnada çeşitli oyunlar da oynayabilirsiniz. Örneğin sağ koluna uygulamayı bitirdikten sonra omzuna bir öpücük ve sol koldan sonraysa avcuna iki öpücük... Başka minik sürprizlerle onu şımartmayı da ihmal etmeyin!

Alevlenmenin ilk işaretleri... Bebeğinizin cildinde çeşitli kızarıklıklar mı oluşmaya başladı? Bu bölgelerdeki deri dokusu kalınlaşıyor mu? Bebeğiniz uyumakta zorluk mu çekiyor? O zaman rahatsızlık alevlenmek üzere. Böylesi anlar için önceden hazırlık yapabilirsiniz. Bu durumda emolyentleri normalde olduğundan daha sık, hatta günde birkaç kez uygulayabilirsiniz. Emolyent ürünler aşırı kuruluğu gidermekle birlikte özellikle Stelatopia Emolyent Krem veya Emolyent Balsam kaşınma hissinin azalmasını %95 oranında destekler. Elinizdeki ürünler arasında gerçekten de yararlanabileceğiniz bir ürün!

Atopiye eğilimli ciltlerden kaçınmak için harcadığınız tüm çaba ve dikkate rağmen rahatsızlık ortaya çıkabilir.

İşte alevlenmeler için iki aşamalı bir eylem planı:

1. Kızarıklıkların görüldüğü bölgelere odaklanın.

Kızarıklıklar ortaya çıkar çıkmaz bu bölgelere yoğunlaşın. Pek çok diğer rahatsızlık gibi kızarıklıklar da ne kadar erken giderilirse o kadar hızlı ve etkili sonuçlar elde edilebilir. Bu durumda doktorunuzun belirleyeceği tedaviden daha etkin bir tedavi yoktur. Kızarıklıklar tahriş olsun veya olmasın, akıntı gözlemlensin veya gözlemlenmesin bu süreçte bebeğinizin cildi özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Doktorunuz doğrudan cilde uygulamanız için steroid bir krem veya merhem reçete edecektir. Steroidler enflamasyonu, kızarıklıkları, lezyonları, kaşıntı hissini, şişmeyi ve bölgesel kuruluklarla kızarıklıkları azaltır. İlacı parmak uçlarınızla nazikçe uygulayın. Bebeğiniz rahatlarken enflamasyon da birkaç gün içerisinde geçecektir.

2. Tüm cildine bakım yaparak bebeğinizi rahatlatın.

Kaşıntının gözlemlendiği bölgeler dışındaki tüm cilde günlük olarak emolyent uygulayın. Her banyodan sonra, tepeden tırnağa ve gereken sıklıkta masaj yaparak uygulanan emolyentler cildi beslemeye devam ederken nemlendirir ve yumuşatır (Bebeklerin kişisel temizliği için en iyi alışkanlıklar: benimsenmesi gereken ritüeller ve nemlendirme uygulanması hakkındaki tavsiyelerimizi okuyun).

Emolyent bakımın diğer bir faydası da kaşınma hissini gidermeye yardımcı olmasıdır.

Birkaç ipucu bu hoş olmayan kaşıntı durumunu ortadan kaldırmanızı veya bebeğinizin daha huzurlu olmasını sağlayabilir:

- Kaşıntı hissini durdurmak için soğuktan yararlanabilirsiniz. İçine su koyduğunuz bir spreyi ve/veya buzdolabında sakladığınız ve kullanmadan önce çalkaladığınız emolyent ürünlerinizi kullanabilir veya soğuk kompres uygulayabilirsiniz.

- Bebeğiniz sürekli kaşınıyorsa lezyon oluşumunu engellemek için tırnaklarını düzenli olarak kesin.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet