Şizandra
ŞİZANDRA
Şizandra meyvesi: yabani kırmızı meyveler
Genel olarak "beş aromalı meyve" olarak bilinen Şizandra meyvesi, Çin'in Shaanzi eyaletinde yetişmektedir ve Çin’de geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır.
Şizandra meyvelerinden, çok hassas ciltlere yönelik ürün yelpazemizde bulunan yatıştırıcı ve kızarıklık önleyici özelliklere sahip önemli bir aktif bileşen elde ediyoruz.
Şizandra meyvesi
Şizandra, Orta Çin'in ılıman ormanlarında yaygın olan kıvrımlı bir çalıdır. Böcek ilacı veya gübre kullanılmadan vahşi doğada yetişir.
Frenk üzümü gibi görünen bu meyve, güzel manzaraları ve zengin biyolojik çeşitliliğiyle tanınan ekolojik bir bölge olan güneybatı Çin'in ılıman ormanlarında yaygın olarak yetişmektedir. Nesli tükenmekte olan türler için gerçek bir doğal sığınak olan ve "dev pandaların evi" olarak da isimlendirilen bu bölgenin korunmasına katkı sağlıyoruz.
Yerel etki
Şizandra meyveleri, geleneksel olarak, çevredeki köylerden yerel sakinler tarafından elle toplanıyor ve birkaç yüz kişi için sürdürülebilir istihdam yaratıyor. Bu nedenle toplama sürecinin çevreye olumsuz bir etkisi bulunmuyor. Kurutulmuş meyveler ezilerek ve enzimatik hidroliz ile öz elde ediliyor. Kurutma işlemi, meyvelerin toplandığı Çin'de gerçekleşiyor.
Öz elde edilmesi ise Fransa'da gerçekleşmektedir.
ŞİZANDRA
Çok hassas ciltler için temel aktif bileşenimiz
Bu temel aktif bileşen hassas cildi yatıştırma, reaksiyon belirtilerini sınırlamaya yardımcı olma ve ayrıca ciltteki kızarıklığı azaltma gibi birçok özellik sunar.