İçeriği Atla

Bebek spor salonlarını keşfedin

Son Güncelleme 10, Mayıs, 2023

Bebek spor salonlarını keşfedin

Bebek spor salonları, altı aylıktan altı yaşına kadar çocukların emekleyerek, dönerek, kayarak, zıplayarak ve koşarak eğlenirken motor ve sosyal becerilerini geliştirmeleri için harika bir yoldur! Sizin için de çocuğunuzla oyun oynamak ve iyi vakit geçirmek için mükemmel bir fırsattır! Bebekler ilk anlarından itibaren enerjiyle dolup taşarlar. Yerlerinde duramazlar! Ayrıca çevrelerindeki dünyayı keşfetmek, vücutlarını denemek ve diğer çocuklarla etkileşime geçmek isterler. Psikomotor terapistleri veya özel eğitilmiş yardımcılar tarafından yönetilen bebek spor salonları, çocukların motor becerilerini geliştirmelerine, hareketlerini koordine etmelerine ve dengeleri ile fiziksel farkındalıklarını iyileştirmelerine yardımcı olarak çocuk gelişimindeki pek çok noktayı tamamlar. Ayrıca bunlar, çocuğunuzun, özellikle de kreşe gitmiyorsa, diğer çocuklarla arkadaşlık etmeye alışması için mükemmel bir yoldur.

Güvenli bir oyun ortamı sağlar. Açık renkli, köpükten yapılmış zemin minderleriyle kaplı ve toplarla, kumaştan tünellerle ve alçak tırmanma platformlarıyla dolu bebek spor salonları, çocukların tamamen güvenli bir ortamda eğlenebileceği yerlerdir. Canları yanmadan istedikleri gibi enerjilerini atabilirler. Bir anne, baba, büyükanne, büyükbaba veya bakıcı olarak, kendini hem harekete geçirilmiş hem de güvende hisseden bebeğinizin yanınızda kalmanız gerekecektir. Ancak çocuğunuz biraz daha büyük olsa bile onunla oyun oynamak için bu müthiş fırsatı kaçırmamanızı öneriyoruz.

Çok çeşitli ve harekete geçirici etkinlikler yapılmaktadır. Bebek spor salonları genellikle beş-altı aylıktan (veya ilk adımlarını atmalarından itibaren) altı yaşa kadar çocukları kabul eder. Çocuklar küçük yaş gruplarına ayrılır. Seanslar küçük çocuklar için kısa tutulur ve 45 dakika ile 1 saat arasında sürer. Etkinlikler yaşa göre çeşitlilik gösterir ve müzik, bu etkinliklerde önemli bir yer tutar. Yardımcılar ve çocuklar birkaç dakikayı birbirlerini tanımaya ayırır. Ardından en küçük çocuklar (18 aylığa kadar), minderlerin üzerine yatarak veya oturarak motor egzersizleri yapar (pedal çevirme, ayakları tutma, el çırpma vb.). Sonra yürüme, koşma, zıplama, yuvarlanma, parende atma gibi hareketlere ve top oyunlarına odaklanılır. Yardımcılar, daha büyük çocuklardan kısa, engelli parkurları tamamlamalarını, seri halinde hareketler yapmalarını, denge oyunları oynamalarını veya küçük tırmanma platformlarına tırmanmalarını isteyebilirler. Bu, onların fiziksel kabiliyetlerini kullanmalarına ve kontrol etmelerine yardımcı olur.

Fiziksel olmayan etkinlikler de vardır. Çocuklar, çocuk şarkıları söylerler, çember halinde dans ederler veya gruplar halinde oyunlar oynarlar. Bazı kulüplerde masaj bile yapılır! Kurslar genellikle yardımcıların çaldığı huzurlu ve rahatlatıcı şarkılar eşliğinde sakince biter. İşe yarar ipuçları Bebeğinizle spor salonuna gitmeye hazır mısınız?

Bunun her ikiniz için de eğlenceli olmasını sağlamak adına size aşağıdaki önerileri sunuyoruz:

- Çocuğunuza rahat hareket edebilmesi için bol ve rahat kıyafetler giydirin (Tişört ve yürüyüş eşofmanları veya taytları).

- Yerle doğrudan temas etmesi ve dengesini geliştirmesi için ayakkabılarını çıkarın.

- Çocuğunuzun tamamen uyanık ve enerjik olacağını bildiğiniz bir zaman seçin.

- Öğle uykusu zamanında veya yemeklerden hemen sonra spor salonuna gitmekten kaçının çünkü biraz fazla zıplayabilirler!

- Etkinliklere katılmak istemiyorsa çocuğunuzun kendi başına salonu keşfetmesine izin verin.

- Çocuğunuzu katılmaya zorlamayın. Yalnızca oturun ve diğer çocukları izleyin. Dilerseniz çocuğunuzla birlikte eve dönün ve haftaya tekrar gelin. Bebek spor salonları eğlenceli olmalıdır.

- Yanınıza yiyecek ve içecek almayı unutmayın. Spor salonu çocuğunuzu acıktıracak ve susatacaktır!

Son olarak, eve geldiğinizde sakince geçireceğiniz bir zaman planlayın. Çocuğunuz “kurtlarını döktükten sonra” yorgun olacağı kesindir.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet