İçeriği Atla

Egzamaya eğilimli ciltler, bebeğinizin cilt kuruluğu: Çocuğunuzu okula ya da kreşe emanet etme vakti geldi.

Son Güncelleme 25, Mayıs, 2023

Egzamaya eğilimli ciltler, bebeğinizin cilt kuruluğu: Çocuğunuzu okula ya da kreşe emanet etme vakti geldi.

Mustela uzmanlarından dermatolog Dr. Clarence De BELILOVSKY ile birlikte yazılmıştır.

Çocuğunuzla ilgilenen okul veya kreş çalışanlarıyla çocuğunuzun egzamaya eğilimli cildine ilişkin semptom ve belirtiler hakkında diyalog kurmak

Çocuğunuzu okula ya da kreşe emanet etme vakti geldi. Peki, atopiye eğilimli cildinden onlara bahsetmeli miyim? Neden olmasın? Öncelikle, bunda utanılacak bir şey olmadığını unutmayın. Atopiye eğilimli cildin bir cilt rahatsızlığı olduğu doğru ancak bu, yaygın ve en önemlisi de bulaşıcı olmayan bir rahatsızlık. Muhtemelen kreşteki bakıcı, öğretmen veya çalışanlardan birinin hâlihazırda bu konuda bilgi sahibi olduğunu göreceksiniz. Bu rahatsızlık bebeklerin %15'ini ve yedi yaş altı çocukların %20'sini etkiliyor,1 yani bu durumda çocuğunuz nadir bir rahatsızlığın pençesinde değil. Bu durumda çocuğunuzun rahatsızlığı hakkında bilgi paylaşıp paylaşmamak size kalmış. Çocuğunuzun hassasiyeti, içinde bulunduğunuz koşullar ve konuşmayı seçtiğiniz kişiler söz konusu olduğunda tercih her zaman sizin elinizde.

Egzamaya eğilimli ciltler: Toplum hayatını kolaylaştıracak tavsiye ve uygulamalar

Çocuğunuzun rahatsızlığından bahsetmeye çekiniyorsanız endişe etmenize gerek yok, ayrıntılara girmek zorunda değilsiniz. İlk ziyaretlerinizden itibaren öğretmenleri bilgilendirmek sadece onların yıl içerisinde çocuğunuzla ilgilenmelerini ve o'na yardımcı olmalarını sağlayacaktır:

- "Yorgun ve huysuz... Rahatsızlığı alevlendiği için iyi uyuyamadı." Okul çalışanlarının çocuğunuzun mutsuz ruh halini, mahmurluğunu veya dikkat eksikliğini anlaması için tek yapmanız gereken birkaç kelime etmek. Kreş veya anaokulundaki öğretmenler fırsat buldukları takdirde çocuğunuzun birkaç saat daha uyumasını sağlayabilir.

- "Arada bazı bölgesel kızarıklıkları oluyor mu?" "Bazen." Sınıf arkadaşları veya veliler endişelenirse veya çocuğunuza şüpheyle yaklaşırsa, çocuğunuzun dışlanmaması için okul çalışanları durumu açıklayabilir. Ayrıca onlara durumu açıklarken yararlanabilecekleri bilgiler de verebilirsiniz. Örneğin; rahatsızlığın hijyen eksikliğinden kaynaklanmadığı veya yanında oturan çocuğun enfeksiyon kapmayacağı gibi!

- "Eğer cildi kaşınıyorsa ekstra ilgi ve özel bakım mükemmel olur!" Bilgilendirilen kreş çalışanları çocuğunuzu bezini değiştirirken veya onu giydirirken daha dikkatli olacaktır.

- Eğer sınıfta tüm öğrencilerin belirli oturma alanları varsa çocuğunuzunki çok güneş alan pencerelerle kalorifer gibi ısı kaynaklarından uzakta olmalıdır. Çocuğunuzun rahatsızlığını ve buna etki eden unsurları bilmek öğretmenlere çocuğunuzun yerini belirleme durumunda yardımcı olacaktır.

- Bazı besinler atopiye eğilimli cildin alevlenmesine neden olabilir, bu durumda teşhis doktorunuz tarafından yapılmalıdır. Gerekli hallerde doktorunuz bebeğinizin beslenmesinde bireysel bir takviye programı belirleyebilir. Eğer herhangi bir risk faktörü belirlenmediyse çocuğunuz da diğerleriyle aynı yiyecekleri tüketebilir. Hâlâ ne yapacağınızı bilemiyorsanız birkaç basit soru karar vermenize yardımcı olabilir: Hangisi daha az stresli? Konuşmak mı yoksa hiçbir şey söylememek mi? Bazen sadece hislerinize güvenmelisiniz.

Kaynak: 1 Atopik Dermatit Vakfı

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet