İçeriği Atla

Nemlendirme ve bebeğinizin cildinin yumuşaklığını ve rahatlığını korumak için doğru alışkanlıklar

Son Güncelleme 02, Mayıs, 2023

Nemlendirme ve bebeğinizin cildinin yumuşaklığını ve rahatlığını korumak için doğru alışkanlıklar

Çocuğunuzun cildi iki yaşına kadar hassastır ve tam gelişmemiştir. Sert koşullara (soğuk, rüzgâr, güneş, kuru hava vb.) karşı savunma yöntemleri kısıtlıdır; kolayca tahriş olur ve bazen kırmızı lekelere yatkın olabilir. Ancak bebeğinizin cildi aynı zamanda korunması hayati önem taşıyan eşsiz ve değerli hücre potansiyeli bakımından zengindir. Bu nedenle bebeğinizin cildine özen göstermeli, uygun ürünleri kullanmalısınız.

Bebeğinizin cildinin sürekli yumuşak, esnek ve rahat kalmasını istiyorsanız işte size birkaç tavsiye!

- Her zaman bebek cildi için özel olarak üretilmiş cilt bakım ürünlerini seçin. Bu ürünler, dermatologların ve pediatristlerin gözetiminde test edilmiş hipoalerjenik ürünler olmalıdır.

- Günlük banyosunun ardından bebeğinizin tüm vücudunu ve yüzünü nemlendirici krem ve vücut losyonu kullanarak dikkatlice nemlendirin. Bebeğinizin cildi kuruysa, Cold Cream içeren besleyici yüz kremi ve besleyici vücut losyonu kullanın.

- Ürünü parmak uçlarınızla ısıtabilirsiniz. Böylece bebeğiniz kremin soğukluğu yüzünden irkilmez, bu da kremi sürmenizi kolaylaştırır.

- Bebeğiniz masajdan hoşlanıyorsa bu vesileyle ona masaj yapabilirsiniz. Nemlendirici ürününüzle ürün cildine tamamen nüfuz edene kadar bebeğinize masaj yapın veya bebekler için özel üretilen bir masaj yağı kullanın. Masaj, bebeğinizi uykuya hazırlarken rahatlatmakta oldukça etkilidir ayrıca bebeğinizle bağ kurmanız için de olağanüstü bir fırsattır.

- Bebeğinizin kulaklarının arkasını düzenli olarak kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Bu bölge tahrişe ve kuruluğa yatkındır ancak genellikle gözden kaçar.

- Bebeğinizin dudakları ve açıkta kalan hassas bölgeleri için dudak nemlendiricisi kullanın.

- Sonbahar ve kış aylarında bebeğinizle dışarı çıktığınızda bebeğinizin hassas bölgelerini (baş, burun, boyun, kulaklar, eller vb.) bir bere, atkı, eldiven vb. ile tamamen kapatın. Böylece bebeğinizi yalnızca soğuğa karşı değil, soğuk havanın kurutucu etkisine karşı da korumuş olacaksınız.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet