İçeriği Atla

Mustela ve AÇEV,’den babaları çocuklarıyla buluşturan "Baba Destek Programı"

3 dakika okuma süresi; Son Güncelleme 06, Şubat, 2024

Mustela ve AÇEV,’den babaları çocuklarıyla buluşturan "Baba Destek Programı"
İçindekiler
Mustela ve AÇEV,’den babaları çocuklarıyla buluşturan "Baba Destek Programı" Nasıl katılabilirim?

Mustela ve AÇEV,’den babaları çocuklarıyla buluşturan "Baba Destek Programı"

Mustela ve AÇEV işbirliği ile hayata geçirilen  "Baba Destek Programı", çocuklarının gelişimine daha fazla katkıda bulunmak isteyen babaları desteklemek üzere geliştirildi. Program, 3-6 ve 7-11 yaşları arasındaki çocukları olan babalara yönelik olarak tasarlanmış olup, çocukların çok yönlü gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Çocuk bakımında babanın rolü artacak

Baba Destek Programı, babaların çocuklarına yönelik tutumlarında pozitif değişiklikler yapmalarına yardımcı olarak toplumsal düzeyde olumlu etkiler yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca, şiddetin hiçbir türünü uygulamamayı teşvik eder ve çocukların eğitim süreçlerine daha aktif katılımını sağlıyor.

Babalara çocuklarıyla daha yakın ve etkileşimli bir ilişki kurmaları için rehberlik sunmayı hedefleyen “Baba Destek Programı”, babaların çocuk bakımında ve gelişiminde sorumluluklarını fark etmelerini, demokratik tutumlar geliştirmelerini, çocuklarına zaman ayırmalarını ve onlarla etkileşim içinde olmalarını da destekliyor. .

Nasıl katılabilirim?

Toplamda 15 oturumdan oluşan program, haftada bir gün gönüllü eğitimciler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Programın içeriğinde ebeveynlere yönelik eğitimler yer alıyor ve katılımcı babalar arasında deneyim paylaşımı ön plana çıkıyor.

Program, 13’ü babaların, 2’si annelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplam 15 oturumdan oluşuyor. Baba Destek Programı, başta belediyeler ve okullar olmak üzere babaların kolayca ulaşabilecekleri mekânlarda, haftada bir gün, genellikle akşam saatlerinde gönüllü eğitimciler aracılığı ile uygulanıyor. Çeşitli yetişkin eğitim yöntemlerinin uygulandığı programın etkili olmasında, babaların birbirlerinin deneyimlerini paylaşımlarına fırsat vermesi de önemli bir yer tutuyor.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet