İçeriği Atla

Yenidoğan Bebek Hediyesi Ne Alınır?

Son Güncelleme 01, Mayıs, 2023

Yenidoğan Bebek Hediyesi Ne Alınır?

Genelde durum hediye alacağınız kişiyle kurduğunuz bağ özelinde gelişir. Yani aslında yakınlık derecenize göre şık ancak bebek için işlevsel bir eşya hediye etmek isteyebilirsiniz. Oldukça hassas cilde sahip bebekler için seçtiğiniz ürünün kalitesi de kararınızda önemli olacaktır. Özellikle dünyaya yeni yeni merhaba diyen gözlerin her daim rahat etmesi, banyo öncesi ve banyo sonrası bakımlarının sağlanması, cildin tahriş ya da pişik olmasını engellemek için gereken kremler, losyonlar veya havlular bebek için ideal hediyelerden biri olacaktır.

Emzik, biberon, çıngırak gibi diğer temel ihtiyaçlarını destekleyici ürünlerin yanı sıra oyuncaklar da gelişimin sonraki aşamaları için gereken diğer ürünler. Ancak yeni doğanlar için ilk adımda gerekli olacağını düşündüğünüz hediyelerde kolayca karar verebilmek adına Mustela tarafından sizin için hazırlanmış yeni doğan bebek seti içeriğine göz atabilirsiniz. İçerdiği ürün seçenekleriyle nerede olursanız olun kolaylıkla sipariş vererek minik bebeğe konforlu bir hoş geldin hediyesi verebilirsiniz. Bebeğin ihtiyaçlarına göre hazırlanan merhaba bebek setiyle de bebeğin uzun süreli ihtiyaçlarını karşılamaları adına anne ve babasına destek olabilirsiniz.

Faydalı ve Eğlenceli Bebek Hediyesi Fikirleri Ne Olabilir?

Dünyaya yeni bir canlının gelecek olması sevinçle karşılandığı için olsa gerek, doğumdan önce ya da sonra hiç fark etmeden bebeğe hediye verilir. Gelen hediyeler ebeveynleri mutlu etse de asıl amaç bebeğin bir ihtiyacını gidermeye çalışmaktır. Bu ihtiyaçlar dahilinde hazırlanan ve Hoşgeldin bebek hediyesi olarak da bilinen birçok ürün çeşidi var.

Bu gibi standart ürünler içerisinde farklılaşmak isteyenler için ise daha faydalı olabileceği düşünülen ürünler ise ilk olarak anne ve bebeğin rahatlığını ön planda tutan ürünlerdir. Emzirme yastığı, bez değiştirme aparatları gibi ürünleri bu gruba dahil edebiliriz. Bunun dışında doğduğu andan itibaren hızla büyüyen bebekler için kıyafet bulmak da zorlu bir süreç. Özellikle bir bebek ilk ayları içerisindeyken sık sık kıyafet değiştireceği için sizler de bebeğin bulunduğu ay içerisinde bedenine uygun kıyafetler alabilirsiniz.

Her bir anın geri gelmeyeceği bilinciyle özellikle ebeveynlerin bebeğe hatırlamadığı o anlarını kayıt altına alarak tuttukları günlüklerle de farklı ve uzun soluklu bir hediye vermeyi düşünebilirsiniz. Bebek günlükleri farklılık arayanlar için ideal bir seçim. Bebeğin gelişimini gün gün ve fotoğraflarla takip ederek oluşturulan günlük modelleri, ileriki yıllarda bebeğin de hoşuna gidecek önemli bir hatıra. Hediye konusunda biraz daha işlevsel olma taraftarı ve bebek ile ailesinin hayatını kolaylaştıran ürün arayışındaysanız oyun parkı satın alabilirsiniz.

Bebeklerin oturmaya başladığı dönemden itibaren kullanabileceği oyun parkları, 2-3 yaşına gelene kadar işlevseldir. Özellikle bebeğin güvenlice vakit geçirmesine olanak sağlar.Tüm bunlara ek olarak bebek doğum hediyesi denildiğinde akla gelen dönencelerden bahsetmemek olmaz. Beşiklerin üst kısmına takılan dönencelerin ışıklı ve müzik çalan modelleri bulunur. Aileleri bekleyen uykusuz günlerde önemli yardım sağlayan dönenceler, bebeklerin keyifli vakit geçirmesine de yardımcı olur.

Hastaneye Bebek Hediyesi Ne Alınır?

Bebek görmeye hastaneye gidecekseniz hediyenizi yanınızda götürmek isteyebilirsiniz. Özellikle ailelerin bu heyecanlı sürecini yakından takip etmek isteyenler hediyelerini hastaya götürerek bebek görmeyi tercih eder. Hastaneye bebek görmeye giderken yanınızda bebek nazar iğneleri, altın sıklıkla tercih edilen ürünler arasındadır.

Bebek nazar iğneleri altın ya da gümüşten üretilir. Bunlar dışında hastane odasında süsleme detayları yoksa bunları siz hazırlayabilirsiniz. Kapıya asacağınız "Hoş geldin Bebek" yazısı ya da gelen ziyaretçiler için kendi ellerinizle hazırlayacağınız ikramlıklar unutulmaz bebek hediyeleri olacaktır. Sizin dışınızda gelen ziyaretçilere ikramda bulunmak adına çikolata alarak sevincinizi paylaşma göstergesinde bulunabilirsiniz.

Bebek Görme Hediyesi: Bebek Hediyesi Altın Almak Dışında Önerilerimiz

Bebek görmeye giderken altın hediye etmek en eski geleneklerden biri olsa gerek. Yine de biraz daha farklı hediyeler arayışındaysanız bebek görmek için altın dışında alınabilecek hediyeleri aramakta haklısınız. Bebeklerin geliştikçe farklılaşan ihtiyaçlarını göz etmek bu konuda oldukça yardımcı olacaktır. Bebeğin cinsiyetine göre de bir farklılaşmaya gidebilirsiniz. Kız bebek hediyesi ve erkek bebek hediyesi ise daha çok kıyafet almayı düşünenlerin kıyafet tercihinde ön planda tuttuğu bir farklılık olabilir. Elbise, gömlek, tişört... aklınıza gelebilecek her türlü kıyafet bebeğe en çok yakışan olacaktır.

Her rengin ayrı ayrı yakıştığı bebeklerin kullandığı eşyalar da önemli. Bu nedenle öncelikle fiziksel gelişimini destekleyen dişlik, mama kabı, kaşık gibi gereçlerle beraber zeka gelişimini de destekleyen oyuncakları da bulunduğu aya göre tercih edebilirsiniz. İlk adım ayakkabıları, yürüteçler ve aylık gelişime uygun olarak tasarlanmış çeşitli oyuncaklar makul hediyeler arasında olabilir. Anne ve babasının bebeğe yeni bir alan yaratırken hangi konularda eksikleri olduğunu öğrenmek ise işinizi kolaylaştıracak yöntemlerden biri. Bu sayede siz de bebeğe alacağınız hediyenin ne olması gerektiğinden tutun da büyüklüğüne kadar tasarlamış olursunuz.

Değişen dünya düzeninde değişmeyen şeyler arasında bebek görme ziyaretinin olması, insanlar arasındaki bağı güçlendiren en önemli şeylerden biri. Bu bağı somut hale getirmek, sevinci paylaşmak adına da en güzel eylemlerden biri hediyeleşmek. Her anlamda değişen ve farklılaşan dünya düzeninde tatlılıklarından ve sevecenliklerinden hiçbir şey kaybetmeyen minik bedenlere rahat bir yaşam alanı sunmakla başlayan hediyeleşme, zamanla yerini çocukları mutlu etmeye bırakacağı için siz de bu işi Mustela ile kolay hale getirin.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet