İçeriği Atla

Dadı seçmek için 9 altın kural

Son Güncelleme 18, Mayıs, 2023

Dadı seçmek için 9 altın kural

Annelik izni sona ererken pek çok ebeveyn çocuklarına bakması için bir dadı seçer. Ancak doğru kişiyi nasıl bulacaksınız?

Küçük çocuğunuza (neredeyse) sizin kadar iyi bakabilen, milyonda bir bulunabilecek olan o insanı bulmanıza yardımcı olacak ipuçlarımıza göz atın!

1. Evi size yakın olan bir dadı seçin.

Çok bariz görünüyor ancak bir dadı seçmenin stresini yaşarken bu konuyu göz ardı etmek cazip görünebilir. Ancak çocuğunuzu sabah işe gitmeden önce evinize yakın bir yere bırakabilmek ne büyük bir rahatlıktır! Diğer bir seçenek de sizin veya çocuğunuzun babasının iş yerine yakın bir yerde bakıcı bulmaktır. Ancak bunun, ebeveynlerden birinin çocuğu bırakıp almaktan sorumlu olacağı anlamına geleceğini unutmayın.

2. Evi gezin.

Çocuklara nerede bakılıyor? Çocuklar tüm evde istedikleri gibi gezinebiliyorlar mı yoksa onlara ayrılan bir oda mı var? Her yaş grubuna uygun yeterli sayıda oyuncak bulunuyor mu? Dadının eşi veya çocuğu gibi sizin çocuğunuzla aynı zamanda orada olacak olan başka insanlar var mı? Ev güvenli mi? Gözlerinizi dört açın ve sorular sorun!

3. Sunulan etkinlikler hakkında bilgi alın.

Tüm kayıtlı dadılar bir dadı ağına bağlıdır. Bu ağlar genellikle küçük çocuklar için haftada birkaç kez etkinlik sunar. Dadınız bu etkinliklere katılıyor mu? Çocukları parka veya yürüyüşe götürüyor mu?

4. Çocuğunuzla birlikte kaç çocuğa daha bakılacağını sorun.

Çocuğunuz dadıyla yalnız kalacaksa birkaç ay sonra sıkılma tehlikesi vardır. Öte yandan, çok fazla çocuk varsa dadı her çocuğa ihtiyacı olan ilgiyi göstermekte güçlük çekebilir. Çocuğunuz için doğru dengeyi belirlemek size kalmış!

5. Çocuk yetiştirme konusunda sizin görüşlerinizi paylaşan bir dadı seçin.

Siz daha rahat bir tutum izlerken dadınızın disiplin konusunda taviz vermeyen bir tavrı mı var? Siz çocuğunuzun doğal ritmine uymayı tercih ederken dadı herkesin aynı saatte yemek yiyip aynı saatte uyumasını mı istiyor? Kendinizi kandırmayın. Bu bir sorun olacak! Elbette ikiniz de çaba gösterebilirsiniz ancak dadınızın yaşam biçimini ve işine yaklaşımını değiştirmeniz mümkün değil. Bu nedenle, temel prensipler söz konusu olduğunda aynı görüşleri paylaşmak kritik öneme sahiptir.

6. Ücret hakkında konuşun.

Saat başı ücret, yemek ve ev bakımı masrafları, resmi tatillerde ödeme, aylık ödeme gibi ayrıntıları konuşun. Kontrat hükümleri ve koşulları en baştan itibaren tamamen açık olmalıdır. Ücretlerin dadılar arasında aşırı derecede değişiklik gösterebileceğini göz önünde bulundurun.

7. Hassas konuları gündeme getirmekten korkmayın.

Dadınız çocuğunuz hastayken ona bakmayı kabul edecek mi? Saat konusunda esnek mi? İşte yoğun bir akşamüstü geçiriyorsanız biraz geç kalmanız onun için sorun olacak mı? Dadınız tatil tarihlerini kendisi mi belirleyecek yoksa bu konu herkese uygun bir ayarlama yapmak için tartışmaya açık mı? İleride herhangi bir nahoş sürprizle karşılaşmamak için bu konuları sürecin başında dürüstçe konuşmak en iyisi.

8. Düşündüğünüz dadılarla tanışması için çocuğunuzu yanınızda götürün.

Ebeveynler ve dadılar arasındaki ilk görüşmenin ardından çocuğunuzu seçtiğiniz adaylarla tanıştırmak için onlardan ikinci bir görüşme talep etmekten çekinmeyin. Dadı, küçük çocuğunuza hemen yaklaşıyor mu? Çocuğunuzu nasıl rahatlatacağını biliyor mu? Sevecen mi? Çocuğunuz onu seviyor mu? Bunları dikkatle gözlemleyin.

9. İçinizden gelen seslere güvenin.

Dadının lehine olan tüm somut argümanlar bir yana, asıl güvenmeniz gereken şey hislerinizdir. En değerli varlığınızı bu kişiye emanet edeceksiniz; dolayısıyla ona güvenebilmeniz ve içinizi ferah tutabilmeniz gerekiyor!

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet