İçeriği Atla

Çocukların cildi neden güneşe daha duyarlıdır?

Son Güncelleme 09, Mayıs, 2023

Çocukların cildi neden güneşe daha duyarlıdır?

Bir çocuğun cildi doğal olarak güneşe karşı daha hassastır.

Yetişkin cilt, aşırı maruz kalmadıkça güneşe karşı kendini savunabilir. Cildimizin yüzeysel tabakası olan melanin ve hücresel onarım mekanizmamız bu doğal fotokorumanın oluşturulmasına yardımcı olur.

3 yaşından önce, ciltlerinin savunma mekanizmaları henüz mevcut değildir. Aşağıdaki maddeler bebeğin cildinin neden bu kadar hassas olduğunu anlamanıza yardımcı olur:

  • Bebeklerin cildi daha incedir ve daha hassastır.

  • “Koruyucu bariyer” fonksiyonu etkisiz olduğu için UV ışınlarının daha kolay nüfuz etmesine izin verir.

  • Bebeğin bağışıklık sistemi ve pigment sistemi, cildi UV streslerine karşı korumak için hala olgunlaşmamıştır ve zayıftır.

  • Küçük çocuklar çok az terler, bu da onları sıcaklık değişimlerine, ısı değişimlerine ve dehidrasyona karşı daha duyarlı hale getirir.

Hangi yaşta bebek güneşe maruz kalabilir?

Bir yaşından önce, bebek doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. İdeal olarak, bu 3 yaşına kadar önerilir. Ama küçük çocuğunuzu dışarıda güneşte oynamaktan kaçınmak oldukça zor olabilir.

Bebek büyüdükçe, küçük çocuğunuzu güneşe maruz bırakmak büyük olasılıkla kaçınılmaz hale gelecektir. Bu durumda, birkaç koruma kuralına uymanız gerekecektir. İşte böyle!

Bu önlemler çok önemlidir, çünkü çocukluk döneminde UV ışınlarına maruz kalma, bir çocuğun yetişkin olarak gelecekteki sağlığı üzerinde bir etkiye sahiptir. Çocukların cildi güneş yanıklarını yıllarca “hafızada” tutar.

İlgili Blog Yazıları

Çocuklarda uykuda yatak ıslatma #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma
Çocuklarda uykuda yatak ıslatma Çocuklarda uykuda yatak ıslatma, birçok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorun olup, hem çocuğun duygusal hem de fiziksel sağlığını etkileyebilir. İstatistiklere göre,... Daha fazla göster
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda katılma nöbeti nedir?
Çocuklarda katılma nöbeti nedir? Bebeklerde görülen katılma nöbetleri, aileler arasında endişe ve korku yaratan bir konudur. Bebek ya da çocuklarda katılma nöbeti, onları sinirlendiren veya... Daha fazla göster
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? #BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Çocuklarda Dil Bağı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Dil bağı, dilin alt kısmında görülen bağın normalden daha önde, kısa ve dokusu bozulmuş olması durumunu ifade eder.... Daha fazla göster
Daha Fazlasını Keşfet